Superyellow

Superyellow is een Scandinavisch merk voor hoofddeksels. De basis van het merk ligt in Finland, dat bekend staat om zijn koude en sneeuwrijke winters. Hierdoor is de passie ontstaan voor het maken van functionele hoofddeksels van merinowol voor elk seizoen en elke gelegenheid. De merinowollen beanies en hoofdbanden worden gemaakt in Finland, van mulesingvrije merinowol. Merinowol is een natuurlijk materiaal dat lang meegaat en van hoge kwaliteit is, en het kan in elk seizoen gebruikt worden. De merinowollen beanies zijn one size en zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Categorieën

Duurzaamheid

Doordat de producten van Superyellow in Finland geproduceert worden, kan er gegarandeerd worden dat de medewerkers goed behandeld worden en in een veilige omgeving werken. Ook wordt er gelet op het gebruik van materialen, waardoor er zo weinig mogelijk afval geproduceerd wordt.

De merinowol die Superyellow gebruikt komt uit Argentinië, Nieuw Zeeland en Zuid-Afrika. Het wordt gestoomd in plaats van gewassen, waardoor er veel water bespaard wordt.

Collectie Superyellow mutsen

De collectie Superyellow mutsen die Texelana verkoopt bestaat uit diverse modellen die geschikt zijn voor dames en heren. Zo zijn er ribgebreide beanies zoals de Sisu Beanie of de Sailor Beanie , maar ook een muts van gerecycled plastic en merinowol zit in het assortiment, de Baltic recycled beanie. Daarnaast is er ook een heerlijk warme hoofdband van merinowol, de Saame headband.