Zijden dekbed

Zijden dekbed

Het zijden dekbed van Texelana heeft een omhulsel (tijk) van 100% katoen en een vulling van zijde. Het  voelt licht en luchtig aan, maar geeft toch in alle seizoenen de warmte die u nodig heeft. Daarnaast geeft het een optimaal slaapcomfort en is het zachte, lichte materiaal vooral geschikt voor mensen met een gevoelige huid, die geen dikke zware dekbedden kunnen verdragen.

Zijde is het product van de zijderups. Voordat deze rups zich ontpopt tot vlinder, wikkelt hij zichzelf in een cocon van een prachtig, ragfijn en zelfgeproduceerd zijden draad. Voordat de vlinder de kans krijgt uit de cocon te komen (en het zijden draad te beschadigen), oogsten mensen de zijden cocon en gebruiken ze hem voor de productie van stoffen. Er is ook zijde die pas wordt geoogst als de vlinder de cocon heeft verlaten. Dat is de zogenaamde wildzijde, die wat grover van structuur is en goudgeel van kleur. Texelana gebruikt in haar producten de wildzijde, omdat mensen in dit productieproces de ontwikkeling van rups tot vlinder respecteren.

Zomerdekbed van zijde

Texelana beschikt over een dekbed van pure wildzijde met een katoenen omhulsel (tijk) in verschillende maatvoeringen. Het dekbed is  luchtig van structuur, voelt licht aan en kan uitstekend vocht reguleren. Deze eigenschappen maken het zijden dekbed wel erg geschikt voor de voorjaar- en zomermaanden.

Afgestemd op het klimaat in Nederland

Wanneer u kiest voor één van onze producten, dan kunt u er van op aan dat u een product in huis haalt dat voldoet aan uw verwachtingen. Ook kunt u rekenen op een uitstekende, echt Texelse, service. Twijfelt u of het dekbed te warm of wellicht te koud is? Al onze producten zijn afgestemd op het vierseizoenenklimaat in Nederland en bij elk dekbed staat beschreven in welke periode van het jaar het bruikbaar is. Veel van onze dekbedden zorgen jaarrond voor een prima slaapcomfort. 

Speciaalzaken in de buurt

Texelana verkoopt haar producten niet alleen via de webshop. We beschikken over twee winkels op Texel en dankzij een prettige samenwerking met honderden kwaliteitsspeciaalzaken door heel Nederland, zijn onze producten in veel steden en dorpen verkrijgbaar. Deze samenwerking heeft meer voordelen: u kunt bij uw bestelling niet alleen aangeven dat u het product thuis wilt laten bezorgen, u kunt er ook voor kiezen om het product bij één van de speciaalzaken bij u in de buurt af te halen. Erg handig als u overdag niet thuis bent!

Bestel vandaag uw zijden dekbed nog, zodat u er morgen al onder kunt slapen.