Dé ultieme tip tegen koude voeten.

Geplaatst op 26 juni 2023
Dé ultieme tip tegen koude voeten.

Dé oplossing tegen koude voeten? Wollen pantoffels van schapenvacht!

Koude voeten zijn niet alleen bijzonder onaangenaam, maar vaak ook moeilijk weer warm te krijgen. Een lastig en veel voorkomend probleem. Pantoffels die warm, vochtregulerend en ademend zijn, bieden hiervoor de oplossing. Texelana heeft al ruim 30 jaar ervaring met schapenvacht pantoffels. Graag leggen wij je uit waarom juist deze pantoffels een uitkomst bieden.

Waarom helpen schapenvacht pantoffels bij koude voeten?

Schapenvacht pantoffels hebben een paar bijzondere eigenschappen. Wol isoleert uitstekend en werkt vochtregulerend. Wolharen hebben veel kleine bochtjes (zo’n 20 bochtjes per cm, ook wel kroezen genoemd), waardoor de lucht goed wordt vastgehouden. Dit luchtlaagje is een belangrijke factor als het om isolatie gaat, maar is ook bij het afvoeren van vocht essentieel. Het opgenomen vocht kan gemakkelijk worden afgegeven (verdamping) omdat er een luchtlaagje in de wol zit. Zo blijven je voeten behaaglijk warm zonder klam aan te voelen. De schapenvacht pantoffels houden de warmte goed vast door de hoge isolatiewaarde. Wij raden je bij koude voeten aan, eerst je voeten warm te wrijven of een stukje te lopen. Bij een betere doorbloeding zullen je voeten minder koud zijn. Als je met warme voeten in je pantoffels stapt, zullen de schapenvacht pantoffels deze warmte optimaal vasthouden.

Goed om te weten!

Belangrijk bij een schapenvacht pantoffel is dat je de juiste maat kiest. De werking van een schapenvacht pantoffel komt optimaal tot zijn recht als de pantoffel niet te strak zit. Je kunt je voorstellen, als de vacht te veel is ingedrukt omdat de pantoffel te strak zit, het isolerende en vocht afdrijvende vermogen belemmert wordt. Juist het kleine luchtlaagje in de kroezende wol zorgt bij deze schapenvacht pantoffels voor het gewenste effect.

Een tweede punt waar je rekening mee moet houden, is de kwetsbaarheid van schapenleer. Ten opzichte van rundleer is schapenleer kwetsbaarder. Wij gebruiken voor de zool van onze sloffen daarom vaak rundleer of rubber om slijtplekken te voorkomen. Als de pantoffel te strak zit, ontstaan er drukplekken. Hierdoor wordt het leer en de naden zwak en zal eerder slijten of scheuren. Het is het dus van belang dat je de juiste maat kiest. Pantoffels in de juiste maat zullen langer meegaan. Bij al onze schapenvacht pantoffels staat een maatadvies vermeld.

Tip!
De schapenvacht pantoffels kun je prima met blote voeten dragen. Na het looien blijft er een beetje wolvet (lanoline) in de wol achter en daardoor verzorgt de schapenvacht ook je voeten.

Warme pantoffels voor het hele gezin. 

Warme voeten hebben is fijn en met een paar mooie warme sloffen wordt een koude winteravond nog fijner. Naast de schapenvacht sloffen heeft Texelana een uitgebreid assortiment wollen sloffen en vilten sloffen. Van een handig instapmodel tot een hoog laarsmodel en van een stevige rubber zool, waarmee je naar buiten kunt, tot een zachte zool van rundleer.

Wolborg sloffen

Wolborg sloffen zijn gemaakt van wol dat is ingebreid in tricot. Hierdoor ontstaat een zacht en sterk materiaal. Een van de bekendste wollen pantoffels die Texelana verkoopt is de Spaanse slof. Deze heeft een zachte voering van wol en een stevige leren buitenkant. Daarnaast heeft Texelana nog verschillende modellen sloffen met een wollen binnen- en buitenkant.



Vilten sloffen

De vilten sloffen die Texelana verkoopt zijn van de merken Glerups en Haflinger. Vilt wordt gemaakt door wol samen te persen. Hierdoor ontstaat een stevig en zacht materiaal met de goede eigenschappen van wol. De vilten pantoffels die Texelana verkoopt zijn voorzien van een goed voetbed en hebben een rubberen of leren zool.











Wist je dat we ook een pantoffel kieswijzer hebben? Hierin kun je zien welk model het meest aan jouw wensen voldoet. Zit je maat er niet meer bij? Neem dan contact met ons op via contact@texelana.nl. Wij kunnen voor je nakijken of de maat nog in een van onze winkels op voorraad is.

Check hier de pantoffel kieswijzer