Lamsvacht pantoffels

Wat is het verschil tussen lamsvacht en schapenvacht?

Lamsvacht en schapenvacht zijn eigenlijk hetzelfde product,
het enige verschil is de leeftijd van het schaap wanneer deze vacht gewonnen
wordt. Bij de lamsvacht wordt de vacht gewonnen van een schaap dat nog nooit
geschoren is, hierdoor is de vacht zachter van structuur. Nadat het schaap voor
het eerst geschoren is (als ze ongeveer 1 jaar oud zijn) wordt de vacht
schapenvacht genoemd. De pantoffels van Texelana worden van schapenvacht
gemaakt en niet van lamsvacht.

Wat zijn de voordelen van lamsvacht pantoffels? 

De Texelana schapenvacht sloffen worden gemaakt van de omgekeerde vacht van schapen. Pantoffels met schapenvacht aan de binnenkant hebben verschillende goede eigenschappen.

Pantoffels met lamsvacht of pantoffels van schapenvacht voelen warm en comfortabel aan: Lamsvacht is zacht, doordat de pantoffels gemaakt zijn van vacht van schapen die nog nooit eerder geschoren zijn. Hierdoor voelen de pantoffels heerlijk comfortabel aan en kun je deze zonder sokken dragen. Door het looiproces is er nog een beetje lanoline in de vacht achter gebleven, waardoor de lamsvacht pantoffels je voeten ook gelijk verzorgen.

Pantoffels met lamsvacht hebben ook een ademend vermogen. Wol kan tot wel 30% van het eigen gewicht in vocht opnemen. Dit wordt naar buiten getransporteerd, waardoor je voeten niet klam aan zullen voelen in de lamsvacht pantoffels en blijven je voeten heerlijk warm.

Schapenvacht isoleert. Wolharen hebben veel kleine bochtjes (zo’n 20 bochtjes per cm, ook wel kroezen genoemd), waardoor de lucht goed wordt vastgehouden. Dit luchtlaagje is een belangrijke factor als het om isolatie gaat, maar is ook bij het afvoeren van vocht essentieel. Zo blijven je voeten behaaglijk warm zonder klam aan te voelen. De schapenvacht pantoffels houden de warmte goed vast door de hoge isolatiewaarde. Zo houden de sloffen jouw voeten warm in de winter en werkt de wol ventilerend in de zomer. Je krijgt dus heerlijk warme voeten met pantoffels van schapenvacht.

Hebben lamsvacht pantoffels ook nadelen?

Lamsvacht pantoffels kennen ook enkele nadelen. Zo is lamsvacht kwetsbaarder dan leer, waardoor het mogelijk is dat de pantoffel slijtage plekken krijgt wanneer niet de goede maat gekozen wordt. Waar normale schoenen meestal gemaakt worden van rundleer, zijn onze pantoffels gemaakt van leer van schapen. Pantoffels zijn hierdoor kwetsbaarder dan wanneer ze van rundleer gemaakt zouden zijn. Als de pantoffels te klein worden gekocht, kunnen er drukpunten ontstaan, waardoor het leer eerder gaat slijten of gaat scheuren  De werking van een schapenvacht pantoffel komt optimaal tot zijn recht als de pantoffel niet te strak zit, je kunt je voorstellen, als de vacht te veel is ingedrukt omdat de pantoffel te strak zit, het isolerende en vocht afdrijvende vermogen belemmert wordt. Juist het kleine luchtlaagje in de kroezende wol zorgt bij deze schapenvacht pantoffels voor het gewenste effect. Het is dus belangrijk dat je de juiste maat kiest. Hierdoor verbetert ook het draagcomfort. Pantoffels in de juiste maat zullen langer meegaan.

Daarnaast kan de prijs van een paar lamsvacht pantoffels een nadeel zijn. Deze pantoffels zijn duurden dan een paar synthetische pantoffels, maar zullen dan ook veel langer mee gaan wanneer er op de juiste manier voor gezorgd wordt.

Voordelen van schapenvacht

Schapenvacht heeft dezelfde voordelen als lamsvacht. In principe is het hetzelfde product, alleen lamsvacht is gemaakt van wol van een schaap dat nog nooit eerder geschoren is.

Schapenvacht werkt isolerend, ademend en is comfortabel. Hierdoor worden je voeten lekker warm gehouden.

De schapenvacht pantoffels van Texelana zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. Zo zijn er hoge pantoffels van schapenvacht in een laarsmodel. Diverse lage modellen die al dan niet een bontrand van schapenvacht aan de bovenzijde hebben. En handige instappers die je makkelijk aan en uit kunt doen. Speciaal voor mensen die lastig in hun pantoffels kunnen stappen, hebben wij pantoffels met een klittenband sluiting.

Lamsvacht pantoffels kopen bij Texelana

Texelana staat bekend om haar heerlijk warme lamsvacht pantoffels en ruime assortiment aan wolproducten. Het bedrijf is gevestigd op Texel met 3 winkels (in Den Burg, De Koog en Oudeschild) en heeft daarnaast een webshop, waaruit producten verstuurd worden naar heel Nederland, Duitsland, België en Frankrijk.

Bij Texelana hebben we bewust gekozen voor duurzaamheid, respect voor de natuur en het gebruik van wolproducten van hoogwaardige kwaliteit. Wol heeft een fijn en duurzaam karakter. Het is een restproduct van het schaap en kan voor veel doeleinden gebruikt worden. Van wollen kleding tot warme pantoffels, maar ook de lanoline uit de vacht wordt gebruikt voor onze verzorgingslijn. De veelzijdigheid van dit prachtige product past perfect bij de missie van Texelana.

Bij Texelana begrijpen we het belang van duurzaamheid, zowel voor het milieu als waar het gaat om dierenwelzijn. We streven ernaar dat al onze wol afkomstig is van schapen die op een diervriendelijke manier worden gehouden en verzorgd.

Onze collectie omvat een breed scala aan wolproducten die zorgen voor comfort en warmte in elk seizoen. Van luxe wollen dekens en kussens tot zachte wollen truien en vesten, we hebben voor ieder wat wils. Ook bieden we een selectie van pantoffels van schapenvacht, wolvilt of gekookte wol, die zorgen voor heerlijk warme voeten, zelfs op de koudste dagen.

Ben je op zoek naar een paar heerlijk warme pantoffels van schapenvacht of lamsvacht? Neem dan een kijkje in een van onze winkels op Texel of bezoek onze website.