Een stukje Texelana-historie

Texelana heeft zijn oorsprong in 1990 en werd in 2017 overgenomen door Frida en Willem Jan. Voor Willem Jan was het ondernemerschap een bewuste keuze na jarenlang te hebben gewerkt aan de vaste wal. Frida bracht haar ervaring als directiesecretaresse mee naar het bedrijf. Met de overname van Texelana brachten ze hun liefde voor Texel en wolproducten van hoogwaardige kwaliteit samen in een prachtig Texels bedrijf.

  • De liefde voor wol

    Bij Texelana hebben we bewust gekozen voor duurzaamheid, respect voor de natuur en het gebruik van wolproducten van hoogwaardige kwaliteit. Frida; ”Wol heeft een fijn en duurzaam karakter. Het is een restproduct van het schaap en kan voor veel doeleinden gebruikt worden. Van wollen kleding tot warme pantoffels, maar ook de lanoline uit de vacht wordt gebruikt voor onze verzorgingslijn. De veelzijdigheid van dit prachtige product past perfect bij de missie van Texelana.”

  • Vrijheid

    Texel betekent voor Willem Jan vrijheid. “Het strand om even lekker uit te waaien, in het voorjaar de weilanden met de vele lammetjes, maar ook de gezelligheid en bedrijvigheid in het hoogseizoen; Texel heeft het allemaal. Het ondernemerschap op dit mooie eiland geeft een extra dimensie aan het gevoel van vrijheid. Samen met een enthousiast team runnen we dit mooie bedrijf; we zijn trots op Texelana!”

De voordelen van wol

Wol vormt niet zonder reden de identiteit van Texelana, legt Willem Jan uit. “Net zoals wol het schaap beschermt, doet het dat ook in kleding. Wol behoudt zijn isolerende werking, zelfs als het nat is. Het houdt je warm in koude omstandigheden en ventileert als het warm is. Bovendien neemt wol nauwelijks lichaamsgeuren op vanwege de antibacteriële werking en het ademende vermogen; geurtjes en vlekken trekken dus minder snel in de wolvezel. Wol hoeft ook minder vaak gewassen te worden dan andere materialen, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is.”

Bij Texelana begrijpen we het belang van duurzaamheid, zowel voor het milieu als waar het gaat om dierenwelzijn. Willem Jan: “We streven ernaar dat al onze wol afkomstig is van schapen die op een diervriendelijke manier worden gehouden en verzorgd.”

“Onze collectie omvat een breed scala aan wolproducten die zorgen voor comfort en warmte in elk seizoen”, vult Frida aan. “Van luxe wollen dekens en kussens tot zachte wollen truien en vesten, we hebben voor ieder wat wils. Ook bieden we een selectie van pantoffels van schapenvacht, wolvilt of gekookte wol, die zorgen voor heerlijk warme voeten, zelfs op de koudste dagen.”

Op alle vlakken een extra stap voor de klant

“Naast het bieden van kwaliteitsproducten streven we er bij Texelana naar om onze klanten de beste service te bieden”, vervolgt Willem Jan. “Ons team van deskundige medewerkers staat altijd klaar om je te adviseren en te helpen bij het maken van de juiste keuze. We begrijpen dat het kiezen van wolproducten soms overweldigend kan zijn, daarom nemen we graag de tijd om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van de nodige informatie.”

Waar vind je onze producten?

Texelana heeft drie winkels op Texel waar je onze mooie producten kunt bekijken, voelen en passen. Je vindt ons in Oudeschild, Den Burg en De Koog. Als je niet in de gelegenheid bent om naar Texel te komen, bestel je eenvoudig online via de webshop van Texelana. Dus waar je ook bent; Texelana is altijd bij jou in de buurt.