Bråtens

In 1955 werd Bråtens opgericht onder de naam Eskimo. Eskimo leverde sokken aan het Noorse, Deense en Zweedse leger. Al snel werd het assortiment uitgebreid met truien, jassen, mutsen en wanten. Na de overname door Loxy AS werd de naam Eskimo gewijzigd naar Bråtens.

Bråtens richt zich op het creëren van duurzame producten. In de afgelopen 10 jaar zijn er grote ontwikkelingen geweest als het gaat om duurzame materialen en productie. Daarnaast zorgt Bråtens ervoor dat de arbeidsomstandigheden voor de productie in het buitenland goed zijn. Bråtens is er van overtuigd dat openheid, focus en het delen van kennis met betrekking tot een schonere kledingindustrie de sleutel tot de toekomst is.

De wol die Bråtens voor haar producten gebruikt is afkomstig van Noorse schapen. De Noorse boeren hebben dierenwelzijn hoog in het vaandel staan. De dieren leven het grootste gedeelte van het jaar buiten. Daarnaast wordt er weinig antibiotica gebruikt. Dit komt de kwaliteit van de wol ten goede. Verder in het proces, bij het bewerken van de wol, worden biologisch afbreekbare wasmiddelen gebruikt en het wolvet wordt gebruikt voor cosmetica. Ook alle verpakkingsmaterialen worden gerecycled.

Daarnaast gebruikt Bråtens Australische merinowol voor sokken en ondergoed. Hierbij wordt uiteraard gebruik gemaakt van wol die mulesing vrij is.

Wollen herenkleding van Bråtens is een uitstekende keuze!

Wollen herentruien van Bråtens

De wollen herentruien van Bråtens zijn gemaakt van 100% schapenwol. De truien zijn voorzien van prachtige kabel designs en Noorse patronen. De robuuste schipperstruien zijn van hoge kwaliteit en voelen heerlijk warm aan.

Schapenwol herenvest Bråtens

Naast de herentrui van wol van Bråtens zijn er ook wollen herenvesten. Deze stoere warme wollen herenvesten zijn gebreid in een prachtig patroon. Er is ook een wollen vest met windstopper voering.