Bestellen, retourneren of ruilen

Hieronder kunt u lezen wat u als consument van Texelana kunt verwachten en wat uw rechten en plichten zijn als u een product in onze webshop heeft besteld. Ook kunt u lezen wat u moet doen als u een product wilt terugsturen. Bent u wederverkoper? Dan verwijzen wij u graag door naar de verzendvoorwaarden voor wederverkopers.

Koopt u iets bij ons? Dan beloven wij u dat wij uw bestelling met veel zorg behandelen en uw privacy zullen beschermen.

Aansprakelijkheid

De inhoud van deze site, evenals de inhoud van alle andere online uitingen van HebroTex en Texelana, hebben we met veel zorg samengesteld. HebroTex en Texelana geven geen garanties omtrent de aard, juistheid of de inhoud van deze informatie. HebroTex en Texelana zijn nooit aansprakelijk voor eventuele fouten of onjuistheden op deze site. Ook zijn we niet aansprakelijk voor de gevolgen die het gebruik van eventuele onjuiste informatie op deze website heeft.

Bestellingen

Plaatst u een bestelling via onze website? Dan bent u officieel een koper van ons product en dan gaat u een overeenkomst/betalingsverplichting met ons aan. Hiermee geeft u te kennen dat u akkoord gaat met deze algemene verkoopvoorwaarden van HebroTex en Texelana.

Prijzen

De prijzen die vermeld staan bij de producten in de webwinkel zijn inclusief btw en exclusief eventuele verzendkosten.

Betalen

Wij bieden u verschillende elektronische betalingsmogelijkheden, via ons online betaalsysteem. Het bedrijf Sisow verzorgt deze transacties met de grootste zorg. Bij speciale leveringen op verzoek kunt u ook rechtstreeks aan Texelana betalen, wij informeren u dan over de mogelijkheden.

Leveren

Bestelt u goederen via deze website, dan leveren wij deze af op het door u aangegeven adres. Dit adres noteert u tijdens de bestelprocedure. Wij zijn niet verantwoordelijk voor onjuist ingevoerde adressen.

Verzendtarieven Nederland

Of u nu een Nederlands of buitenlands verzendadres opgeeft, wij leveren onze  goederen altijd volgens de Nederlandse verkoopbepalingen. Deze kunt u lezen in onze algemene voorwaarden

 Productprijs  Verzendtarief Nederland
 < dan € 50,-  € 5,-
 > dan € 50,-  € 0,-

Verzendtarieven België en Duitsland

 Productprijs  Verzendtarief België/Duitsland
 < dan € 100,-  € 10,-
 > dan € 100,-  € 0,-

Verzendtarieven Frankrijk

 Productprijs  Verzendtarief Frankrijk
 < dan € 150,-  € 20,-
 > dan € 150,-  € 0,-

Levertermijn

Maximaal 2-3 werkdagen na ontvangst van de betaling. Op zaterdag en zondag verzorgen wij geen verzendingen. Bestellingen die u op deze dag plaatst, verwerken wij maandagochtend. Wanneer wij de levertermijn om welke reden dan ook overschrijden, brengen wij u schriftelijk of per e-mail op de hoogte. U heeft dan het recht om de aankoop schriftelijk of per e-mail te annuleren.

Langere levertermijn

De Texelana en Aurora mastrassen en dekbedden van HEFEL hebben een  levertijd van ongeveer drie tot vier weken.

Levertermijn Duitsland en België

Tot vijf werkdagen na ontvangst van uw betaling.

Levertermijn Frankrijk

Vijf tot zeven werkdagen na ontvangst van uw betaling.

Heeft u nog vragen? Mail of bel ons: administratie@hebrotex.nl + 31 645 755 873 (op werkdagen tussen 09.00 en 11.30 uur). Onze voorkeur gaat uit naar emailen. Zonodig bellen wij u terug.

Ik wil iets ruilen / retourneren

Heeft u iets gekocht via Texelana.nl en wilt u het terugsturen of ruilen?

Allereerst: 

 • Retourkosten (kosten die u maakt om een artikel naar ons terug te sturen) zijn voor uw rekening. Tenzij een een artikel door ons toedoen niet voldoet (beschadigd / anders geleverd dan besteld). Dan betalen we aankoopbedrag, retourkosten en eventuele verzendkosten terug, zodra het pakket bij ons binnen is. 
 • Houd er rekening mee dat uw retour als pakket naar Texelana teruggezonden moet worden. De kosten van het versturen van een pakket bedragen bij benadering 6.95 euro en zijn per pakketdienst verschillend. 

Hieronder kunt u verder lezen wat u kunt doen en wat uw rechten en plichten zijn bij ruilen en retourneren.

Wilt u retourneren?

 • Stuur ons binnen 14 dagen na ontvangst van uw artikel een mail, met de reden van retour: administratie@hebrotex.nl
 • Wij sturen u  een mail terug, met alle informatie die u nodig heeft.
 • Heeft u deze mail binnen? Stuur het artikel dan binnen 14 dagen na ontvangst van het artikel terug. 
 • Bij terugsturen van een product zonder dat u een vervangend product wilt, vergoeden wij het aankoopbedrag en de verzendkosten. U betaalt zelf de kosten van retourneren (kosten bij benadering: 6,95 per pakket. Deze kosten verschillen per pakketdienst). 
 • Als een artikel door ons toedoen niet voldoet (beschadigd / anders geleverd dan besteld), dan vergoeden we het aankoopbedrag + de retourkosten die u heeft gemaakt. Dit storten wij op uw rekening zodra het pakket bij ons binnen is. In alle andere gevallen zijn de retourkosten voor uw rekening. 

Wilt u ruilen?

 • Stuur ons binnen 14 dagen na ontvangst van uw artikel een mail. Schrijf product/maat van het product dat uw wilt hebben in de mail: administratie@hebrotex.nl
 • Wij sturen u  een mail terug, met alle informatie die u nodig heeft om het product te ruilen.
 • Heeft u deze mail binnen? Volg dan de instructies in de mail en stuur het te ruilen artikel binnen 14 dagen terug. 
 • Als een artikel door ons toedoen niet voldoet (beschadigd / anders geleverd dan besteld), dan vergoeden we de retourkosten die u heeft gemaakt zodra het pakket bij ons binnen is. In alle andere gevallen zijn de retourkosten voor uw rekening. 
 • U betaalt bij ruilen altijd maar één keer verzendkosten. Texelana betaalt de kosten voor het naar u verzenden van het nieuwe product/de nieuwe producten (verzendkosten).

Waar moet een te ruilen/retourproduct aan voldoen?

 • Het product moet ongebruikt zijn. Aankoop- en verzendkosten van pantoffels die u een dag heeft gedragen om te testen of ze goed zitten, kunnen wij bijvoorbeeld niet vergoeden. 
 • Voeg de originele pakbon bij uw retourpakket. Kras geen informatie door.
 • Wij hebben een eigen reparatieservice. Bij beschadigingen en onvolkomenheden door ons toedoen en/of binnen de garantietermijn, kunt u daarvan gratis gebruik maken. In andere reparatie- of verstelgevallen kunnen wij met u een prijsafspraak maken.
 • Wij willen graag dat u er alles aan doet om het product netjes terug te sturen in de verpakking waarin u het van ons kreeg. 

Retouradres:

HebroTex BV
Heemskerckstraat 8
1792 AB Oudeschild-Texel

Heeft u nog vragen? Mail of bel ons: administratie@hebrotex.nl + 31 (0)222 31 41 77 (op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur). Onze voorkeur gaat uit naar emailen. Zonodig bellen wij u terug.