Texelana

Texel” en de Latijnse benaming voor wol, “Lana”, vormt de basis voor Texelana; een Texels bedrijf met een voorliefde voor kwaliteitsproducten van wol. Texelana staat al sinds jaar en dag bekend om haar sloffen en pantoffels van schapenvacht. Pantoffels van schapenvacht houden je voeten droog en warm. Doordat wol zo uitstekend verwarmt bij kou en ventileert bij warmte, zijn onze vachtpantoffels en sloffen het hele jaar door een geliefd product. Naast de pantoffels van schapenvacht heeft Texelana nog meer comfortabele wolproducten in het assortiment; wolgevulde dekbedden, schapenvachten, suède handschoenen en wanten, maar ook een eigen verzorgingslijn met lanoline. Wil jij graag kennis maken met onze producen? Kijk eens rond op onze webshop of kom gezellig langs in één van onze drie winkels op Texel. Graag tot ziens!

Texelana is een typisch Texels bedrijf. Nuchter, eerlijk en altijd in ontwikkeling.
Hoewel de naam doet vermoeden dat alles van Texel komt, leggen wij onze klanten graag uit dat wij geen eigen productiecapaciteit hebben op ons mooie eiland. Onze producten worden met zorg en aandacht elders in Nederland en binnen Europa vervaardigd.
Wij zijn gevestigd op Texel; we hebben drie mooie winkels en een webshop, zodat wij voor iedereen te bereiken zijn. Bij Texelana hechten wij veel waarde aan onze klanten, wij vinden persoonlijk contact en service erg belangrijk.

Productinformatie

De schapenvacht producten in ons assortiment bieden veel comfort en zijn van hoogwaardige kwaliteit. Deze producten worden vervaardigd in kleinschalige naaiateliers in Europa. De dekbedden, hoofdkussen en onderdekens worden gevuld met zuiver scheerwol. Wol is ideaal om op én onder te slapen vanwege de positieve eigenschappen van wol. Naast onze wollen producten hebben wij ook een eigen verzorgingslijn met lanoline. Lanoline is wolvet dat van nature aanwezig is in schapenwol. Deze lanoline wordt verwerkt in onze verzorgingsproducten; op deze manier gaat er na het wassen van de wol geen kostbaar product verloren.