Woolpower

Als je houdt van outdoor activiteiten, bijvoorbeeld wintersport, dan is thermokleding onmisbaar. Hiermee houd je jezelf warm en droog.De standaard thermoproducten zijn echter vaak niet warm genoeg, doordat ze enkel uit synthetische vezels bestaan. Hierdoor gaat er lichaamswarmte verloren tijdens (extreem) koude weersomstandigheden. De wollen thermokleding en onderkleding van Woolpower brengen hier verandering in. Door de verschillende diktes kunnen de kledingstukken bovendien perfect worden gecombineerd, voor optimaal draagcomfort.

Woolpower thermokleding

Woolpower is een Zweeds merk van thermokleding en thermo ondergoed. Het Zweedse familiebedrijf is opgericht in 1972 en sindsdien altijd specialist geweest in het fabriceren van kwalitatieve warme onderkleding. Daarbij is wol steeds het hoofdingrediënt geweest. De wol is afkomstig van merino schapen die grazen in het Argentijnse deel van Patagonië en Uruguay. Alle producten van Woolpower worden gemaakt in Östersund, Jämtland. De naaisters maken een volledig product van begin tot eind. Als ze tevreden zijn met het resultaat, naaien ze hun eigen naamplaatje in het kledingstuk. Zo weet je altijd wie jouw kleding heeft gemaakt. Woolpower levert tot op de dag van vandaag aan het Zweedse leger. Hierdoor worden de producten continu getest tijdens de meest extreme omstandigheden. Naast het produceren van hoogwaardige wollen onderkleding, besteedt het merk ook veel aandacht aan het milieu en dierenwelzijn.

Materiaal

De producten van Woolpower zijn voor het grootste gedeelte gemaakt van merinowol*, waarbij ook synthetische garens worden gebruikt. Dit zorgt ervoor dat er minder snel gaatjes in het kledingstuk ontstaan en het geeft de nodige elasticiteit. Wol is een mooi natuurproduct dat unieke eigenschappen heeft. De stof gaat niet vies ruiken als je zweet. Bovendien houdt het je droog omdat wol tot 30 procent van haar eigen gewicht aan vocht kan opnemen, zonder vochtig aan te voelen. Als je echt nat wordt, houdt het Woolpower thermo ondergoed de warmte vast. Dat komt door een chemisch proces in de wol, genaamd absorptiewarmte. De gedachte achter Woolpower is dat niet de thermokleding je warm houdt, maar je eigen lichaam. De thermokleding heeft een unieke structuur wat ervoor zorgt dat er een laagje lucht tussen het lichaam en de kleding zit. Dit houdt de lichaamswarmte optimaal vast. De thermokleding is verkrijgbaar in verschillende diktes, van 200 gram/m² tot 800 gram/m². Hierdoor kunnen de kledingstukken met verschillende diktes goed worden gecombineerd. Bekijk bijvoorbeeld eens de Woolpower 200 Tee of de Woolpower 400 Jacket. Ook de sokken van dit merk zijn erg populair. Ontdek daarom de Woolpower 600 Socks. Er bestaan zelfs Woolpower 800 sokken, perfect voor extreme weersomstandigheden!

* De wol is mulesing-free. Dit betekent dat de wol afkomstig is van schapen die op diervriendelijke wijze worden behandeld.

Woolpower stoffen: de kracht van wol

Het Zweedse merk is erg populair onder outdoor liefhebbers, en dat is niet zonder reden. De stof waarvan de producten worden vervaardigd kent namelijk vele voordelen:

  • Uniek. Geen enkele andere synthetische stof heeft alle geweldige eigenschappen van wol.
  • Neutraliseert onaangename geurtjes. De stof gaat niet vies ruiken als je transpireert. Wol is zelfreinigend en breekt de slecht ruikende bacteriën van de huid af. Daarom hoeft de kleding niet vaak gewassen te worden.
  • Natuurlijk regulerende werking. Wolvezels kunnen tot 30 procent van hun eigen gewicht aan vocht absorberen zodat de stof niet vochtig aanvoelt.
  • Houdt warmte vast. Zelfs als het materiaal vochtig wordt, blijft de lichaamswarmte behouden.
  • Wasbaar. Door de mix van wol en synthetische garens kan Woolpower ondergoed op 60 graden worden gewassen.
  • Comfortabel. De onderkleding kriebelt niet en voelt zacht en comfortabel aan op de huid.
  • Verschillende stofdiktes. De Woolpower 200 en Woolpower 400 producten lenen zich perfect voor koude dagen. Bij extreme weersomstandigheden kies je voor Woolpower 600 of Woolpower 800.
  • Persoonlijk product. De naaisters naaien een volledig kledingstuk van begin tot eind en markeren de kleding met hun eigen naamplaatje.

Woolpower: thermokleding voor extreme omstandigheden

Ben je op zoek naar thermokleding en ondergoed dat warm genoeg is tijdens (extreem) koude weersomstandigheden? Bekijk dan onze uitgebreide collectie van Woolpower. Heerlijk warme en comfortabele kleding voor mannen, vrouwen en kinderen. Kies uit verschillende stofdiktes en ontdek welk kledingstuk het beste bij jou en je favoriete outdoor activiteit past. Door de hoge kwaliteit ben je verzekerd van jarenlang plezier. Laat je inspireren door ons brede assortiment!