Warme handschoenen en wanten van schapenvacht

Geplaatst op 26 juni 2023
Warme handschoenen en wanten van schapenvacht

Dé tip tegen koude handen

Wintertijd is tijd voor warme chocolademelk, kaarsjes aan en lekker bij de kachel zitten. Maar wintertijd betekent ook koud weer, een frisse neus en koude handen en voeten. Koude en verkleumde handen, een tintelend gevoel of zelfs pijnlijke vingers, niemand zit hier op te wachten. Wollen handschoenen van schapenvacht zijn dé oplossing voor koude handen.

Suède handschoenen en suède wanten

Allereerst het verschil tussen handschoenen en wanten: handschoenen hebben vingers en wanten hebben dat niet. Bij een handschoen moet elke vinger zelf voor zijn eigen warmte zorgen. In een want werken de vingers samen, waardoor wanten warmer zijn dan handschoenen. Handschoenen hebben het grote voordeel dat je makkelijker zaken vast kunt pakken.

Waar zijn de schapenvacht handschoenen van gemaakt?
Voor het vervaardigen van deze prachtige suède handschoenen en suède wanten is enkel een natuurproduct gebruikt, namelijk schapenvacht. Deze wordt binnenstebuiten gekeerd, zodat je de zachte wol aan de binnenkant voelt. Het zachte suède maakt de buitenkant heerlijk soepel. De wol aan de binnenkant is niet alleen zacht en comfortabel. Door unieke eigenschappen is het uitstekend in staat om warmte vast te houden en transpiratievocht af te voeren. Omdat we te maken hebben met een natuurproduct is het aan te raden om natte handschoenen en wanten aan de lucht te laten drogen. Liever niet in de zon of op de verwarming omdat het product zo door uitdroging hard kan worden.

Tip!

Vóór gebruik: wij adviseren je om de suède handschoenen van schapenvacht, suède wanten van schapenvacht voor gebruik (en vervolgens regelmatig) te behandelen met een goed impregneermiddel, bijvoorbeeld de Collonil universal protector. Dit beschermt het product tegen water en vuil.

Welke maat moet ik nemen?
De schapenvacht handschoenen en wanten geven veel warmte en comfort. Zo zijn je handen omhuld door een heerlijk zachte schapenvacht die vochtregulerend, ademend en soepel is. Voor de isolerende werking van schapenvacht handschoenen en wanten is het van essentieel belang dat je de goede maat hebt; zo mag de handschoen of de want bijvoorbeeld niet te strak zitten. De lucht met de wol samen zorgen voor de isolerende werking. Als de handschoen of de want te strak zit, zul je alsnog koude handen krijgen omdat de isolerende werking niet optimaal is. Daarnaast komt er druk op de naden, wat kan resulteren in vroegtijdige slijtage.Handschoenen maat opmeten doe je als volgt:(meet altijd de hand op waarmee je schrijft)

Bekijk onze luxe handschoenen van schapenvacht .

Wanten maat opmeten doe je als volgt:Bekijk onze luxe schapenvacht wanten.
Op onze website vind je een maattabel, waarin wij zo goed mogelijk aangeven welke maat je past. Mocht u toch nog vragen hebben, neemt u dan contact op met onze klantenservice.

Met de handschoenen van Texelana kun je het onstuimige weer in Nederland en buitenland trotseren en zijn koude handen verleden tijd. In ons assortiment vind je wanten en handschoenen van schapenvacht en wol voor het hele gezin, voor grote én kleine handjes.

Auteur: Jasja Verberg