Lanoline in verzorgingsproducten

Geplaatst op 26 juni 2023
Lanoline in verzorgingsproducten

Kijk en luister naar je huid

Stress op het werk, weinig slaap en weersomstandigheden zoals koud guur weer, maar ook lichte zonnebrand zijn allemaal factoren die invloed hebben op onze huid. Hierdoor kun je last krijgen van een droge of vlekkerige huid, of schrale plekjes. De huid is ons grootste orgaan en daarom is het extra belangrijk dat we er goed voor zorgen. Lanoline kan daar een handje bij helpen dankzij haar unieke eigenschappen. Maar wat is lanoline eigenlijk? En in welke producten wordt het verwerkt? In deze blog vertellen wij jou er alles over.

Wat is lanoline?

Lanoline wordt ook wel wolvet genoemd, het zit namelijk in de wol van het schaap. Dit wolvet beschermt de vacht van het schaap tegen alle weersinvloeden. Hierdoor kunnen regen, kou en wind niet doordringen tot de huid. Het houdt de huid van het schaap soepel en werkt vuil en- waterafstotend. De lanoline wordt gewonnen door het wassen van wol. Als het water verdampt blijft het wolvet over. Daarna wordt het gereinigd en gebruikt in o.a. verzorgingsproducten.Waarom is lanoline goed voor mijn huid?

Lanoline heeft dezelfde structuur als ons eigen talg. Talg heeft een beschermende werking en voorkomt uitdroging van de huid en het haar. Talg weert infecties die komen door bacteriën en schimmels. Lanoline werkt heilzaam bij kloven en een droge huid, voedt de huid intensief en ondersteunt het natuurlijk huidherstel.

Lanoline in verzorgingsproducten.

Texelana verzorgingsproducten met lanoline zijn geschikt voor ieder huidtype. Wij hebben verschillende verzorgingsproducten voor dagelijks gebruik, maar ook verzorgingsproducten als je huid wat extra aandacht verdient. Ook hebben wij milde zeep en shampoo op lanoline basis die geschikt is voor de gevoelige huid en de tere babyhuid.

Graag lichten wij een paar van onze lanoline crèmes voor je uit:
  • Goudsbloemcrème. Als je huid licht verbrand is door de zon. Deze romige lanoline crème met duindoornextract en aloë vera brengt de huid weer tot rust. Ook geschikt voor dagelijks gebruik.
  • Helende lanoline crème. Bij lichte schaafwondjes, snijwondjes of een gevoelige pas geschoren huid raden wij je onze helende lanoline crème aan met duindoorn. De crème verzorgt de huid optimaal, een ruwe huid wordt weer zacht en soepel
  • Pure lanoline crème. Uitstekend te gebruiken bij kloofjes aan de handen (nagelriemen) of voeten, tepelkloven door borstvoeding of een zeer schrale huid. Het houdt de huid zacht en werkt beschermend.
  • Spier- en massage balsem. De balsem smeert goed uit en laat geen vettig laagje achter. De aanwezige lanoline en het duindoornextract verzorgen je huid tijdens de massage.

Kom fris en stralend voor de dag!

Houd de huid schoon en fris met milde zeep met lanoline.
Texelana handzeep, douche/badschuim en shampoo zijn geschikt voor dagelijks gebruik. Ook geschikt voor baby’s en kleine kinderen. Dankzij de milde reiniging droogt het de huid niet uit. De lanoline heeft een verzorgend en hydraterend effect.

Lanoline kopen bij Texelana.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de unieke werking van lanoline? Ervaar het zelf door producten met lanoline te kopen bij Texelana. Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment. Kom gezellig langs in een van onze winkels, of bezoek onze webshop. Voor advies kun je altijd contact met ons opnemen via contact@texelana.nl. Wij helpen je graag.

Tip! Lees ook eens de beoordelingen die onze klanten hebben achtergelaten, of laat zelf een beoordeling achter. Wij vinden het fijn om reacties van onze klanten te krijgen, zodat we onze producten en service kunnen verbeteren.